Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Φόρτωση...

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 gr φρέσκο βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού αμύγδαλα (ασπρισμένα και καβουρδισμένα)
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • περίπου ένα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και προσθέτουμε τμηματικα την ζάχαρη.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και το αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και σφιχτή.
  3. Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και πλάθουμε σε ότι μέγεθος και σχήμα θέλουμε.
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
  5. Μόλις βγούν από τον φούρνο τους τυλίγουμε σε ζάχαρη άχνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τους πασπαλίζουμε ζεστούς για να κολλήσει η ζάχαρη.Μυστικό που μου έμαθε η αγαπημένη μου γιαγιά.
Δοκιμάστε τους και θα έχετε σίγουρη επιτυχία...
ΠΗΓΗ
Εύκολοι κουραμπιέδες http://www.sintagespareas.gr/sintages/eykoloi-kourampiedes.html#ixzz2FUQX13r
3


ΚΑΙ  

Υλικά

  • 600 γρ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα
  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 225 γρ. ζάχαρη ψιλή
  • 900 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 φλιτζανάκι μπράντι
  • Αχνη ζάχαρη






Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Δεν το λυπόμαστε καθόλου.
  2. Οταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  4. Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. (Σ΄ αυτή τη φάση θα χρειασθεί να αλλάξουμε τα αναδευτήρια του μίξερ γιατί το μίγμα παίρνει πλέον μορφή ζύμης.) Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
  5. Πλάθουμε του κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  6. Οταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Και επειδή έπαθα, έμαθα:
Ο φούρνος να ανάβει στο πάνω-κάτω. Ποτέ στον αέρα.
Αν τυχόν όταν τους βγάλετε από το ταψί διαλύονται, είναι πιθανόν να σας έχει ξεφύγει το βούτυρο. Βάλτε τους σε απορροφητικό χαρτί και ζαχαροαχνώστε τους την επομένη. 
Το χαρτί θα έχει απορροφήσει το επιπλέον βούτυρο.
από xanthi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου